tisdag 31 januari 2012

Jag har ingen stadig rot















































































Dagar som går. Månader och sedan år. I morgon är det Februari. Jag fångade lite ljus idag. Jobbade hemma. Tog en paus och matade fåglar i parken och letade domherrar. Fortfarande ingenstans. Jag köpte en broderad herre på loppis istället. Och satt och filosoferade med benen i kors på vårt köksgolv under min fikarast. Jag blir filosofisk av boken jag läser nu. Jag fångas så lätt upp av stämningar. Är som ett löv i vinden, far än hit, än dit, beroende på hur orden träffar mig. Jag gillar ändå att jag inte är fast förankrad. Jag är ingen trygg hamn, har ingen stadig rot.

söndag 29 januari 2012

Var människa likt snöflingan ett unikum

























Jag läser Igelkottens elegans och skalar bort lager på lager av människorna. Snuddar vid japansk poesi och fastnar vid det unika, liksom huvudpersonerna i boken. Frotterar mig i uttryck och filosoferar över tingens förgänglighet. Idag är idag allra bäst när vi går inför den tillfullo och precis så skapar vi vår vackraste framtid.

För övrigt har jag spenderat helgen med Richards släkt. Besökt ett säteri och hyllat ålderdomen. Vandrat över snötäckt is och genom frostnupen granskog. Ätit glace au four, spelat Alfapet, Trivial pursuit och läst lite till. Fint att vara hemma igen. Vårt hem, nästan som ett väsen, vårt unikum också det...

fredag 27 januari 2012

Ljusets sista timmar och gräset i sommar


















































Jag jagar de sista timmarna ljus, mellan mattvätt och korrekturläsning. Fångar ljus, fångar ord i flykten.. Älskar ljuset i de slitna trätiljor som är våra golv, de perfekta tulpanernas slokande över de nya Gudrunkatalogerna. Trivs, just nu. Det är roligt att gå till jobbet och det är roligt att komma hem. För det mesta. Ändå började jag med grästabletterna denna vecka- massor av gräspollen som ska ätas upp, en tablett i taget i tre år, för att jag ska orka vara ute lite mer den här sommaren, och nästa- och nästa. Jag fantiserar redan om en picnic i gräset under grässässong och att åter få känna gräs under bara fötter. Jag hoppas på de här tabletterna, som just nu gör mig dåsig och kliig... välkommen snart kära vår, jag förbereder mig för fullt.

Bild 1. Upphittat kattbokmärke som sedan länge är fast boende på vår hallspegel
Bild 2. Richard gav mig tulpaner för nästan en vecka sedan och de blommar fortfarande!
Bild 3. Hoppa-i-skorna, till och från tvättstugan blommar året runt

måndag 23 januari 2012

Frukostklubben

























































Den här helgen har det hänt så mycket så jag kan bara inte skriva om allting på en gång. Det får bli lite stegvis. På fredagen kom Christoffer och Asbjörn hit från Norge och stannde över helgen. De kom för vår inflyttningsfest med sagotema som vi skulle ha på lördagskvällen. Det är fint när man har gäster som reser långt för att vara med och fira in ens nya boende men de var ändå inte de mest långväga (!) min kompis Jessica lyckades pricka in denna helg för sverigebesök och kom direkt från Tucson,USA på lördagförmiddagen!
Helgen började i alla fall på ett brasseri några gator bort och lördagen inleddes med en rejäl frukost enligt bilderna. Det var så himla mysigt att duka upp frukost för fyra istället för två så jag var tvungen att springa och rota fram kameran! Helgen fortsatte lika fint- men det tar vi en annan gång!

torsdag 19 januari 2012

Jobbrelaterat





























































Igår morse när jag gick till jobbet hade jag en timmes sovmorgon för vi hade en heldag med avdelningen med lite framtidsprat och teambuilding. Solen sken mellan husen i sta'n och vad det fick mig att längta tills jag ser den varje morgon på väg till jobbet... Utsikten är från ett av våra konferensrum, kanske en av de finaste utsikter jag kan tänka mig, jag älskar gamla fina hus med krumma vinklar. Dagen avslutades på pub med mat och öl. Många valde att äta fish n' chips och min kollegas fish n' chips var extra bra paketerad. Se bara på annonserna på tidningspappret!

söndag 15 januari 2012

En liten loppistur och en islagd älv


















































Det blev en tur till stugan i helgen. En sista titt på julgranen med färgglada kulor, en kort promenad längs en frusen älv, längtansfulla blickar på skridskoåkare och paret med varsin spark. Barn och hund som åkte kana på isen. Älven som kom till bruk igen. När jag blir frisk så ska jag också. En liten tur till Gävle över lördagen orkade jag i alla fall med. Blåbärspaj och kaffe på ett café och så hittade jag en gammal resväska i en antikbod och en extra kopp och fyra assietter för femman stycket till några av mina favoritfyndade koppar som jag har fyra av sedan förr. Blommande loppisfylld lycka.

onsdag 11 januari 2012

I vårt bibliotek








































































I vårt bibliotek finns det såklart massvis med böcker och ett gammalt fint grönblommigt uppslagsverk. Det finns en jordglob som man kan snurra på och blunda, landa med pekfingret precis var som helst och säga att just precis dit ska vi åka. Det finns en gitarr om man skulle vilja spela en visa av något slag och så finns guldrokokosoffan där, så att man kan krypa upp och läsa alla de där böckerna. Kanske bästa lässtället i lyan. Nu har vi en fågel som lampa i taket också. Det passar fint tycker jag...

En extra kram till Lycke, som visst också gillar guldrokokosoffor.

tisdag 10 januari 2012

En fin dag, där utanför

























































Det är en fin dag, där utanför.
Det ligger vita flingor som ett tunt lager över marken. Reflekterat ljus når mina pelargoners gröna blad och de sträcker sig upp mot ljuset. Jag lyssnar på Too Young med Don't blame the dog och försöker jobba. Solen liksom drar mig mot fönstret. Jag är ett pelargonblad. Jag vill gå ut och gå. Sparka i snön så att stövlarna får vita mössor. Köpa små klisterprickar att sätta på min jordglob. Markera resor och fantisera om nya. Jag väntar på att en fin vän ska sticka in huvudet och säga hej. Komma upp för att jag inte orkar gå ner och sen upp för alla trappstegen igen. Jag har aldrig, aldrig räknat dem. Sju trappor. Hur många trappsteg på varje? Så lätta när man är ung och frisk, så tunga när man är gammal eller sjuk. Får bly i fötterna. Jag sitter uppkrupen i guldgula rokokosoffan och tittar upp i taket på vår nya fågellampa. Flyg, lampa flyg. Får jag gå nu? Jag vill inte jobba, inte vara sjuk, inte ha bly i fötterna. Det är ju en fin dag, där utanför.

lördag 7 januari 2012

Torptankar



































































































Jag är på ett omöjligt humör. Jag är sjuk och bor sju halvtrappor upp, alltså vill jag gå ut hela tiden. Det är vinter ute, alltså vill jag ha sommar. Jag har definitivt inte pengar till ett torp alltså drömmer jag om att bli torpägare. Se bara på detta söta röda torp som jag fann på hemnet. Alla bilder utom det blommiga köket är från samma torp, det blommiga köket fann jag i ett annat. Åh, drömkök, åh kaffekopp på torptrapp i sommarsol...

fredag 6 januari 2012

Hemma alltså.

























































Första promenaden på två veckor. Det gick sådär. Jag hostade upp lunchen efteråt, av ansträngningen, ändå gick jag bara runt vår park i slowmotion. Lunginflammation alltså... Hemmet är min borg nu, mer än någonsin. Tur att jag trivs så bra i vår lya i alla fall.

Bild 1) Fia med Knuff
Bild 2) Richard i vårt bibliotek, åh vad jag gillar att vi har ett sådant rum
Bild 3) Inte bara svenskar kan, arabia minsann -både de blommiga faten och muminmuggarna är riktiga favoriter


onsdag 4 januari 2012

Mitt hjärtas dag









































Idag kan det få vara Alla Hjärtans Dag tycker jag. Jag gillar inte att det är givet datum och att man förväntas köpa choklad och rosor i mängder just den dagen. Om man är kär kan man väl visa det året runt. Så idag, den 4:e Januari hyllar jag min kärlek. Den första bilden är taget i motljus en solig dag i höstas och det andra är taget av vår vän Juliana under ett bröllop i somras. Leve kärleken! Puss

tisdag 3 januari 2012

Manchester, appropå snö?!






































































































































































































































































































































Jag längtar snö så att det knakar!... ? Appropå snö kom jag på att jag inte har lagt upp några bilder från min Fjärde Advent än, som firades i Manchester. Det blir lite hopp fram och tillbaka i tiden nu känner jag. När jag skulle landa i Manchester så fick vi höra att flygplatsen var stängd på grund av snökaos och att vi fick lov att vända och landa 10 mil därfirån i Bristol. Men vår pilot gav inte upp och plötsligt (en timme senare) öppnades flygplatsen och när vi landade såg jag inte en enda snöflinga. Det är lite skillnad på det här med snö och snö. När jag pratar snö menar jag snö som på förra Nyår. Vallar. Skidspår. snötyngda grangrenar. Inte imaginära snöflingor i engelska flygledares dimmiga synfält. Tänkte bara klargöra det.

I Manchester var julmarknaderna i full gång. Massa fint hantverk och glöggliknande dryck och korv såklart. Engelsmän älskar ju korv. Men min vän med smak för det lite finare livet såg också till att vi besökte lite tjusiga varuhus, gick och drack afternoon tea på ett hotell och drack drinkar i Hilton's skybar. Så jag fick lite av varje med mig från mitt besök i Manchester. Nu håller hon och hennes kille på att flytta till Oxford så jag tänker mig ett vårbesök där, shoppa vårskor, gå in i gamla bokaffärer, spana grönska innan den kommer till Sverige!